Uniball Univerzum

Csak kreatívan!

Varázslat a selfie-vel

2016. szeptember 26. 13:58 - Uni-Verzum

Miért is vált a selfie olyan népszerűvé? A válasz nagyon egyszerű. Manapság mindenki online van, mindenkinél ott a telefon, amivel rögtön megörökítheti a pillanatot, vagy decens fotót készíthet. Nem is szólva a rengeteg szűrőről, amivel még a rossz képet is széppé, érdekessé lehet tenni. Bármit fel tudunk tölteni egy gombnyomásra, így ez egy nagyon gyors módja az önkifejezésnek.

Ugyanakkor észrevehető, hogy a selfie a különlegeset valamennyire átlagossá, jellegtelenné, bugyutává tette. Így jelent meg az új őrület, ami jelmondata: “Változtasd a selfie-det művészeti alkotássá!”

Első lépésként azonban készítsünk egy jó selfiet! Igyekezzünk ne túl közel tartani a telefont, mivel így torz képet kapunk. A túl sötét hely sem jó, mert akkor szétúszik a kép, illetve a túl világos sem, hiszen akkor “felrobban” a környezetünk.

Majd jöhet a varázslat… az ingyenes verzió a PRISMA, amely a mobilunkra letölthető applikáció. Modern művészeti szűrők híres művészek (Munk, Picasso, Mucha, stb.) stílusával fémjelezve, amelyekkel fotónkat művészeti alkotássá változtathatjuk. Használata végtelenül egyszerű, az eredmény pedig önmagáért beszél.

collage_2016-09-26_13_10_34.jpg

Másik lehetőségünk az artcorgi.com. Ez Michele Melcher projektje, aki a Kickstarterhez fordult „The UnSelfie” nevű projektje elindításához. Nem is számított rá, hogy az eredeti cél háromszorosát tudja majd összegyűjteni. Az artcorgin megrendelhetjük személyre szabott képünket adott stílusokban, így hamar anime, rajzfilm, fantasy vagy egyéb szereplő ruhájában találhatjuk magunkat. Persze ez már nem ingyenes, viszont mindenképpen egyedi és lenyűgöző, valamint mutatja, hogy az emberek szerencsére még mindig nyitottak a művészetekre.

 collage_2016-09-26_13_20_40.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uniballuniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr911744403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása