Uniball Univerzum

Csak kreatívan!

Miért használjunk papírt és tollat? Avagy a kézírás jelentősége

2022. május 26. 12:27 - Uni-Verzum

Még napjainkban is, amikor a digitalizáció tarol, érdemes kiemelni a kézírás előnyeit. Első helyen kell megemlíteni, hogy tanuláshoz kifejezetten ajánlott kézzel írott jegyzeteket készíteni. Talán egyre inkább háttérbe szorul, de a kézzel írott levelek/képeslapok, üdvözlőkártyák különleges és egyedi módja a kommunikációnak. Ha pedig szeretnénk egy kis énidőt, akkor elkezdhetünk naplót vezetni, ami nem utolsó sorban jó a stressz levezetésre.

A kézírás jelentősége a tanulásban

A kézzel való írás során segítjük az információfeldolgozást, a memóriát és a koncentrációt. Igen, lehet, hogy lassabb, de a kézírásos jegyzetek készítése segíti az agyat az információszűrésben.

Egyetemeken egyre többen visznek laptopot magukkal és azon jegyzetelnek. Azonban egy amerikai kutatás során azt mutatták ki, hogy akik kézzel írott jegyzeteket készítenek jobban teljesítenek azokkal szemben, mint akik gépelnek. Ugyan gyorsabban tudunk gépelni és ezáltal többet tudunk leírni. A kézzel készített jegyzetelők viszont hosszabb ideig emlékeznek a leírtakra, és a fogalmakat, koncepciókat jobban átlátják és megértik.

 Egy praktikus jegyzetfüzet könnyebben használható, mint a telefonon, táblagépen vagy laptopon készített dokumentumok görgetése. Sokkal könnyebben, kevesebb zavaró tényezővel tekinthetjük át az elvégzett munkát. Rendszerezettebbek lehetünk, ha a kézírásos jegyzetelési készségeinket csiszoljuk. Íme néhány tipp:

• Használjon megbízható tollat, mint az uni-ball Eye vagy a Jetstream

• Jegyezze fel a legfontosabb pontokat

• Alkalmazzon színkódokat és húzza alá a fontos kulcsszavakat

• Használjon felsorolásjeleket, nyilakat és egyéb jelzéseket

• Készítse el saját gyorsírását és színkódját, amelyet azonnal megért

• Fogalmazzon meg egy nehéz fogalmat saját szavaival, hogy érthetőbb legyen

• Készítsen diagramokat vagy képeket az anyag jobb feldolgozásához

Íme néhány Uni-ball toll, melyeket tanuláshoz ajánlunk

Jetstream roller tollak

Válasszon uni Jetstream tollat a hagyományos roller tollakkal szemben. Ezek a tollak sima, gyorsan folyó írást biztosítanak, de rendelkeznek a golyóstollra jellemző gyorsan száradó tulajdonsággal is, így kevésbé maszatolnak. A kenődés-mentesség ideálissá teszi a tollat gyors jegyzetek írásához, és természetesen ez azt is jelenti, hogy kiváló a balkezesek számára is.
5_jetstream_string.jpg

Elérhető háromszínű verzióban, ​​vagy piros, fekete és kék modellekben. Bármit is választ, a tollak rendkívül kényelmesek a bal- és jobbkezes írók számára egyaránt. Nyomógombos változat is van, így nem kell attól tartani, ha elveszik az iskolatáskában, vagy asztalon.

Eye tollak

Ha egy szorgalmas iskolai tollat ​​keres, amellyel írhat, és akár vizuális projekthez is alkalmas, akkor az Uni-ball Eye család nagyszerű választás.

16_eye_journal.jpg

 Az Eye Micro kiváló minőségű toll, mely 0,5 mm-es golyóátmérővel rendelkezik és az uni-flow rendszernek köszönhetően egyenletes és folyamatos tintaáramlást biztosít. Noha remek hosszabb jegyzetekhez is, az Eye színválasztéka valóban segít a jegyzetek színkódolásában és akár diagrammok elkészítésében.

A kézírás jelentősége a naplóírásban

Az iskolás évek után is hasznos a kézírás gyakorlása. Egy napló vezetése nagyszerű módja annak, hogy dokumentáljuk életünket. Segít rendszerezni gondolatainkat és érzéseinket megfogalmazni. Tekinthetjük úgy is, hogy a naplóírásra fordított idő rekreáció.

Készíthetünk naplót, vagy Bullet Journal-t, amiben kitűzhetünk célokat magunknak, vezethetünk benne listákat és összegezhetjük napjainkat, hogy a különleges pillanatainkat megörökítsük.

Ragyogó Uni-ball tollak napló vezetéshez

Eye Designer

Élénk sakktábla-mintás fémtestével az Eye Designer ötvözi a stílust és a tartalmat. Minden benne van, amit az Eye tollakban szeretünk. Tartalmazza az Uni-ball fakulás- és hamisításbiztos szupertintáját, így ideális naplóíráshoz vagy akár skiccek készítéséhez. Megbízható, sima tintaáramával a könnyed írást segíti, és strapabíró rozsdamentes acél hegye sokat kibír.

 14_eye_purple_designer_gem.jpg

A toll finom, 0,7 mm-es hegye úgy ír, mint egy álom, és tökéletes kis rajzokhoz is. Az Eye Designer fekete, kék, zöld, világoskék, rózsaszín, piros, lila és bordó színben kapható. Rengeteg lehetőséget rejt ez a színpaletta a színes irományok elkészítéséhez.

A gazdag színskálában elérhető EMOTT

Az EMOTT tűfilcek pompásan néznek ki és 40 színben kaphatóak. Szuper tisztán írnak, és remekül rajzolnak vonalat, így zseniálisak a naplóíráshoz.

91gejz-uils_ac_sl1500.jpg 

Az EMOTT strapabíró hegye nem hajlik el és nem hasad szét, így nem kell aggódni a toll nyomása miatt. Ezek a szorgalmas tollak tiszta vonalakkal rajzolnak és írnak, és jó színlefedettséget és élénkséget biztosítanak az oldalon. Ezenkívül vízálló, nem szivárgó és fakulásálló tintát tartalmaznak, így munkánk idővel is éles és színes marad.

Emlékeket is készítünk

Valljuk be, ha valami igazán szívhez szóló és személyes dolgot szeretnénk küldeni, egy e-mail nem a legjobb választás. A kézírás fontossága sehol nem olyan hangsúlyos, mint amikor személyes, egyedi üzenetről van szó.

s-l500.jpeg

A legtöbben megőrizzük szeretteink által írt kártyákat és leveleket, hogy újra és újra megnézzük. Ráadásul egy évekig őrzött kézzel írott jegyzet egy kis időgép is lehet, amely életünk egy másik szakaszába repít, amire egy digitális jegyzet nem igazán alkalmas.

A kézírás időt, törődést és odafigyelést jelent. Egy kézzel írt kártya vagy feljegyzés valóban tudatja másokkal, hogy mennyire fontosak számunkra.

Signo tollak

Megbízható tollra van szüksége? Mit szólna egy hitelesített aláírótollhoz? Szerezzen be magának egy uni-ball Signo 207-es tollat. Cserélhető betétes, elegáns megjelenésű fémklipszes, hibridtintás golyóstoll, a tinta színével megegyező nyomógombbal. Különleges fejlesztésű tintája víz és UV-álló, kitörölhetetlen.

10_207_design.jpg

Ezek a tollak uni „Szuper tintát” tartalmaznak, amely fakulásálló, vízálló és hamisításbiztos – tökéletes kártyákhoz és levelekhez, amelyeket szeretnénk megőrizni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uniballuniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr3317840831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása