Uniball Univerzum

Csak kreatívan!

Álljon meg egy novellára!

2019. július 08. 13:55 - Uni-Verzum

A JcDecaux és az UNI Mitsubishi Pencil magyarországi képviseletének novellaíró pályázata

Az UNI Mitsubishi Pencil magyarországi képviseleteként évről évre próbálunk valami értékeset, maradandót alkotni. Évek óta intenzíven támogatjuk a hazai művészeket, lehetőséget biztosítunk rendezvények keretében kipróbálni, megszeretni például a Posca festő markereket.

Az idei évben a fókuszt az írásra, az írás adta önkifejezésre, szabadságra helyeztük, így került sor egy nagyszabású novella pályázat támogatására, amelyet a JcDecaux szervezett. Országszerte plakátok hívták fel a figyelmet a novellaíró pályázatra megállókban. Immáron pedig a nyertes novellákat olvashatják az utasok, amíg várakoznak a buszra, villamosra.

A plakátokon az UNI ikonikus terméke, egyben a kampány nagykövete, az UB-150 EYE roller toll látható. Ez talán a világon a legismertebb UNI toll, amely lelkét a speciális, kitörölhetetlen tinta adja, az írás pedig örömteli, lágy, gördülékeny. Az UNI felismerte, hogy a nemzetközi tendencia alapján az emberek egyre kevesebbet írnak kézzel, így egyre kevésbé használnak tollat. Ezzel sok érték elvész, számos képesség nem megfelelően fejlődik ki. Ezért minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népszerűsítsük magát az írást, így nem volt kérdéses számunkra, hogy támogatunk egy olyan pályázatot, amely pont erről szól.

2019-ben több, mint 4000 pályázat érkezett be, amelyek zsűrizését Grecsó Krisztián (József Attila-díjas író) elnökölte, munkáját Antal Nikolett (a Fiatal Írók Szövetségének társelnöke) segítette.

A záró rendezvény keretében Hegedűs D. Géza Kossuth és Jászai Mari díjas színművész előadásában hallgathattuk meg a nyertes novellákat. Mindenkinek szívből ajánljuk, hogy elolvassa, rendkívüli alkotások.

Mindenkit arra biztatunk, hogy álljon meg egy novellára ebben a rohanó világban és elevenítse fel az olvasás izgalmas élményét!

Találkoztatok már valamelyik nyertes novellával a megállókban?

_e_l6815.JPG

 

_e_l6862.JPG

 

_e_l6951.jpg

 

_e_l6996.JPG

 

_e_l7054.JPG

 

dsc04710.jpg

 

dsc04797.jpg

 

Bővebb információ ITT elérhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uniballuniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr6414931778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása