Uniball Univerzum

Csak kreatívan!

Ünnepi ruhát öltenek a falak

2019. szeptember 17. 10:39 - Uni-Verzum

Egy design falfestő gyönyörű alkotásai

Szabó Szonja falfestő művész, az Art by Heart megálmodója és tulajdonosa bármikor otthont varázsol egy lakásból és mosolyt csal az ingatlantulajdonosok és lakók arcára.

Munkái során számos szempontot figyelembe véve dekorálja a falakat és varázsolja élettel telivé azokat. Kifaggattuk Szonját hivatásáról és hobbijáról egyaránt, fogadjátok szeretettel a vele készített interjút és ismerjétek meg őt és alkotásait.

img_7893.jpg

 

Már gyerekkorodban is érdekelt a művészet? Szerettél alkotni, rajzolni?

Talán nem is kifejezetten a „művészet” érdekel, hanem az alkotás. Az, hogy a semmiből az ember létrehoz valamit és a folyamatban pedig örömét leli. Az általános iskolát tulajdonképpen végig olvastam és rajzoltam, aztán ez a lelkesedés egy időre alább hagyott.

 

Hogyan jött a faldekorálás ötlete?

A szüleim már gyerekkoromban megengedték, hogy fessek a szobám falára, lenyűgözött a nagy szabad felület. Sokkal kevésbé behatárolt, mint egy lap.



Ez a hobbid és a hivatásod egyben?

Igen. Bár nem ezt tanultam, ebben lelem örömömet, így felhagytam azzal, hogy közgazdászként irodai munkát végezzek. Habár biztos voltam benne, hogy a festést fél-egy év alatt megunom és visszamegyek a „fehérgallérosok” közé, nem ez történt. Mostanában volt a 3 éves évfordulója, hogy kizárólag falfestéssel foglalkozom.



Milyen anyagokkal dolgozol?

Sima beltéri falfesték, színező paszta vagy pedig (a leggyakrabban) akrilfestékkel.

img_8036.jpg



Általában kész kérésekkel fordulnak hozzád, vagy kikérik a véleményed, esetleg azt mondják: “Légy kreatív!”?

Mindegyik előfordul. Leginkább egy közepesen határozott elképzeléssel érkeznek hozzám az emberek, amit utána a lakásra és a megrendelői igényekre, személyiségre szabva revízió alá vetünk.



Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

Nem tudnék csak egyet kiemelni, mindig az éppen készülő az aktuális kedvencem, máshogy talán nem is lehetne csinálni. Persze vannak festmények, amik jobban a szívemhez nőnek, vagy a megrendelő miatt, vagy a berendezés, a színek tetszettek nagyon.



Melyik okozta a legnagyobb kihívást?

Az első munkáké, amikor még nem volt rutinom a „mit-hogyan”-t illetően.



Melyiknek tartott a leghosszabb ideig a kivitelezése?

Erre is az a válaszom, hogy az elsőké. Ugyanis, amik az elején még szinte egy hetet vettek igénybe, azokat ma már 1-1,5 nap alatt elkészítem.



Van olyan ötlet a fejedben, amit mindenképp szeretnél megvalósítani? Ha igen, lehet tudni, mi az?

Szeretem a nonfiguratívabb, művészesebb vonalat, így néha beiktatnék 1-1 absztrakt festményt is. De összességében igyekszem mindig megvalósítani az elképzeléseimet, így például ilyen vászonképeim már vannak is.


Milyen színekkel szeretsz legjobban dolgozni?

Nem egy konkrét szín az, amit szeretek, hanem a színátmeneteket, a kontrasztokat. Szóval a színeket egymás mellett úgy, hogy az sose legyen túl sok. Nagyon szeretek színt keverni és árnyalatokkal átmeneteket festeni.

img_7045.jpg

Amikor kapsz egy megrendelést, miket veszel figyelembe? A megrendelő személyisége, a fényviszonyok mennyire játszanak szerepet egy-egy alkotásnál?

Igyekszem minden fontos szempontot figyelembe venni. A lakás stílusa, a kiegészítők mennyisége, mérete, a helyiség világossága és igen, a megrendelő személyisége is egy fontos faktor. Ehhez meg kellett tanulnom kezelni például azt, hogy bár én a „kevesebb több” elvet vallom, ezzel nem mindenki ért egyet. A munkám egyik legérdekesebb része pont a megrendelők megismerése.



Mik a terveid a jövőre nézve?

Lassan életem egy olyan szakaszába érek, amikor a karrier és az önmegvalósítás egy kis időre háttérbe szorul majd, de a falfestést mindenképpen szeretném megtartani, mert az Art by Heart-ot nagyon a saját gyerekemnek tartom, így nem tudnám feladni. Ugyanakkor kifejezett célom, hogy nagyobb hangsúlyt fektessek a vászonképekre, amit a webshopom létrehozásával már valamilyen szinten el is kezdtem.

 

img_8763.jpg

 

img_7997.jpg

 

img_7178.jpg

img_7311.jpg

 

img_6330.JPG

 

img_6451.jpg

img_1195.JPG

img_2142.JPG

img_4178.jpg

img_4321.jpg

img_4865.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uniballuniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr1515111740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása